Ontkiem Info


Er zijn 4 manieren waarmee je cannabis zaden kan ontkiemen:

  • 1. Rechtstreeks in aarde
  • 2. Tussen enkele papiertjes van een keukenrol
  • 3. In een glas water
  • 4. Gebruik van speciale producten

 

1. Rechtstreeks in aarde

Cannabis zaden kunnen rechtstreeks in de aarde geplaatst worden. Gebruik een klein potje met luchtige aarde dat zeer weinig voedingsstoffen bevat, bij voorkeur speciale aarde voor zaailingen. De aarde moet vochtig, maar niet door en door nat zijn. Plaats het zaadje ongeveer 5 - 8 mm diep en bedek het voorzichtig met een klein beetje aarde. Plaats het potje op een warme en vochtige plek. Een kleine, verwarmde propagator met een dun laagje vochtig perliet is ideaal. De zaailing zal binnen 2 tot 6 dagen tevoorschijn komen. Zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt, dus hou het vochtig.

 

2. Tussen enkele papiertjes van een keukenrol

Plaats enkele papiertjes van een keukenrol op een bord en maak ze vochtig met water. Zorg ervoor dat ze goed vochtig zijn, maar niet doorweekt. Plaats de zaden op het papier en bedek deze met een nieuwe laag vochtig keukenrol papier. Plaats een ander bord ondersteboven bovenop het bord met de zaden, zodat je een donkere en vochtige ruimte creëert. Vervolgens kan je de borden op een warme plaats neerzetten. Zorg ervoor dat de papiertjes niet uitdrogen, check het dus regelmatig en besproei ze weer een beetje als dat nodig is. Na 24-72 uur zullen de zaden ontkiemen en zal er een klein worteltje tevoorschijn komen. De zaden zijn klaar om geplant te worden (5 - 8 mm diep).

 

3. In een glas water

Doe de zaden in een glas water dat op kamertemperatuur is en plaats het glas op een warme en donkere plek. Na 24 tot 72 uur zullen de zaden openbarsten en er een klein wit puntje tevoorschijn komen; het eerste kleine worteltje. Op het moment dat het worteltje zichtbaar is, is het belangrijk om ze meteen uit het water te halen om rot te voorkomen.  De zaden zijn klaar om geplant te worden (5 - 8 mm diep).

 

4. Gebruik van speciale producten

Er zijn vele producten op de markt die speciaal zijn gemaakt om cannabis zaden mee te ontkiemen. Ze zijn verkrijgbaar onder namen zoals jiffy's, peat pellets, pit pots, spongepots en nog vele andere namen. Deze producten werken van 'best ok'  tot 'erg, erg goed'. Volg de instructies van het product van jouwe keuze en het zal ongetwijfeld goedkomen.

 

Voor alle methoden geldt: Vochtigheid, warmte (20-25°C) en duisternis zijn de drie belangrijkste factoren voor een succesvolle ontkieming van cannabis zaden.

 

Terug naar de Homepage